Auto Advies Sharif

Haal- en brengservice: Weinig tijd? Wij halen uw auto op en brengen deze weer naar u toe.

Auto importeren uit het buitenland

Importeren van een auto, hoe werkt dat?


Het importeren van een auto kan veel voordeel bieden. Doordat er in het buitenland meer auto’s te koop staan dan in Nederland is de keuze veel groter. Maar er zijn nog veel meer redenen te vinden om een import auto te kopen. Het team van Auto Advies Sharif heeft al meer dan 3 jaar ervaring als autodealer en heeft honderden mensen geholpen met de aankoop van een auto.
Importeren van een auto, hoe doet u dat?
Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Daarom hebben we dit opgedeeld in een paar stappen.

De auto import oriëntatiefase


De keuze is enorm als het om importeren van een auto gaat. Onze ervaring leert om de zoektocht te beperken tot auto’s die door merkdealers worden aangeboden. Wij importeren met name uit Duitsland. Om de prijs te kunnen vergelijken met de auto’s die in Nederland worden aangeboden, moet er rekening gehouden worden met de volgende kosten;
  • Transport
  • BPM
  • BTW
  • Importheffing
  • RDW Keuring
  • Verzekering tijdens transport
  • Taxatiekosten
  • Bpm-aangifte rapport
  • Kentekenplaten
Let op! Hoewel dit gebruikelijk is in Nederland, is
het in het buitenland vaak niet mogelijk om uw oude auto in te ruilen. Dat is vooral lastig als u met de opbrengst van uw oude auto de nieuwe aankoop wilt betalen. 
Tip! Het inkoopteam van Auto Advies Sharif heeft meerdere jaren ervaring met het importeren van auto’s. Wij zijn ervaren in het onderhandelen in de EU. Zo voorkomt u miscommunicatie door taal of culturele verschillen. Wij kunnen voor u de beste deal sluiten en helpen u graag met het importeren van uw nieuwe auto.

Aankoop definitief maken


Nu u een importauto op het oog heeft moet er een overeenkomst gemaakt worden. De betaling moet geregeld worden en u moet goed nadenken over de BTW- en importheffing.
Let op! Zodra u een overeenkomst heeft gesloten zit u juridisch gezien aan de koop vast. Procederen in het buitenland is duur. Dus verdiep u goed in het contract voordat u deze tekent.
Tip! Laat de auto door een professional inspecteren voordat u de aankoop definitief regelt. Auto Advies Sharif heeft ervaren auto inspecteurs die in staat zijn binnen 5 dagen in de meeste Europese landen een onafhankelijke 150 punten inspectie te laten uitvoeren. Op die manier heeft u als koper zekerheid over de huidige staat en historie van de auto.
Tip! Vraag voor de definitieve aankoop naar een kopie van de buitenlandse autopapieren. Hier is het chassisnummer op te vinden. Voer dit voertuig identificatienummer in op online zoekmachines en kijk goed of u resultaten kunt vinden.

Logistieke afhandeling


De auto is gekocht en nu? Het transport van een import auto heeft veel regels waar u op moet letten. Groene platen is geen optie en voor de trailer zijn er diverse regels die nageleefd moeten worden. Hier op wordt streng op gecontroleerd.
Let op! Let goed op of u een all-risk verzekering voor de terugreis goed geregeld hebt.
Tip! Auto Advies Sharif werkt samen met een netwerk van professionele, in autotransport gespecialiseerde, businesspartners. Op die manier hoeft u zich om het transport geen zorgen te maken. Dat scheelt een hoop gedoe.

RDW Keuring


Voordat een auto een Nederlands kentekenplaten krijgt zal eerste de identiteit van de auto vastgesteld moeten worden. De instantie die dat regelt is de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Auto Advies Sharif is een RDW erkend bedrijf  waardoor het keuren bij RDW-keuringsstation enorm eenvoudig is voor ons als bedrijf.

BPM aangifte


Nu de aankoop is geregeld, de auto in Nederland staat en de RDW-keuring heeft plaatsgevonden moet er nog iets belangrijks gebeuren. Voordat een auto de Nederlandse kentekenplaten krijgt moet er belasting betaald worden.
Let op! Het bepalen en de aangifte van de juiste hoeveelheid bpm is een ingewikkeld proces waar gemakkelijk fouten in gemaakt kunnen worden. Schakel hierbij een fiscaal adviseur in die is gespecialiseerd in auto-import.
Tip! Voor de specialisten van Auto Advies Sharif is het importeren van auto’s een dagelijkse gang van zaken en ze zien dan vaak al direct wat in dit specifieke geval de beste manier is om dit te regelen.

Kentekenplaten en verzekering regelen


Na de RDW-keuring en het opsturen van de bpm-aangifte wordt het tijd om geduld te hebben. Zodra overheidsinstanties het met elkaar eens zijn over de bpm-aangifte en de RDW-keuring zal de kentekenpas worden afgegeven.
Tip! U kunt voor de normale kentekenplaten kiezen waarbij de zwarte verf op het reliëf is gedrukt. Een alternatief zijn de luxe kentekenplaten waarbij er zwarte kunststofletters op de kentekenplaat worden bevestigd. Deze slijten minder snel en zien er mooier uit. Vergeet ook niet een witte kentekenplaat te bestellen voor de fietsendrager of kleine aanhanger. Deze kunt u ook als tijdelijke kentekenplaat gebruiken mocht je een gele kentekenplaat kwijtraken. Uiteraard helpt Auto Advies Sharif u heel graag met het bestellen van de kentekenplaten.

Garantie


Als u een importauto koopt via Auto Advies Sharif dan is de garantie goed geregeld. Niet alleen heeft u minimaal 1 jaar garantie, vaak wordt er ook voor gekozen om de bestaande Europese fabrieksgarantie te verlengen zodat u bij de merkdealer bij uw in de buurt terecht kunt als er iets niet 100% voor elkaar blijkt te zijn. Bij auto’s waarbij dit door de leeftijd niet meer mogelijk is wordt er een garantieverzekering afgesloten waarbij u ook bij een garage in de buurt terecht kunt. Vaak heeft u zelf de mogelijkheid om deze na afloop van de garantieperiode te verlengen voor dat stukje extrazekerheid.
 

Samenvatting


Zoals u ziet is het importeren van een auto een leuk avontuur met veel mogelijke valkuilen. Bij Auto Advies Sharif willen we het kopen van een gebruikte auto uit het buitenland net zo eenvoudig maken als het kopen van een occasion bij een Nederlandse autodealer. De prijzen op Auto Advies Sharif worden all-in weergegeven, dus ook inclusief Nederlandse BTW, BPM, transport en één jaar garantie. U hoeft dus niet meer zelf uit te rekenen wat de auto in Nederland gaat kosten, dat hebben wij al voor u gedaan. Auto Advies Sharif regelt de aankoop in het buitenland en bekommert zich om alle fiscale en juridische zaken.
Steve Jobs bracht ooit de computer van de wereld van de techneuten en hobbyisten naar de woonkamer, Auto Advies Sharif brengt de auto’s uit het buitenland naar jouw oprit. Zonder zorgen, met alle mogelijke service.